θεραπεία μέσω ποίησης
July 21, 2020
Ο τίτλος που διάλεξα: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
September 23, 2020

Στηρίζουμε την διαφορετικότητα στην εργασία

Ο φορέας μας συμμετέχει εκπροσωπούμενος από την κα Φιλίππα Δριβάλα κοινωνική λειτουργό – εργασιακή σύμβουλο του Κέντρο Ημέρας ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟΥ, στο 2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις που διοργανώνει το Σωματείο ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (www.kean.gr), την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στηρίζουμε την διαφορετικότητα, στην εργασία και εκπροσωπούμε την φωνή των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε θέματα εργασιακής απασχόλησης, αναφέροντας καλές πρακτικές αποδοτικής εργασιακής ένταξης των μελών του φορέα μας. Προτείνουμε αρχές χρήσιμες στους εργοδότες για την ίση μεταχείριση στην εργασία, την παροχή ίσων ευκαιριών, με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας μέσω της προώθησης στην απασχόληση και την επίτευξη μεγαλύτερης κοινωνικής συνοχής.

Βάση της νομοθεσίας της Ευρωπαικής Ένωσης, η διαφορετικότητα περιλαμβάνει 6 διαστάσεις, την ηλικία, την αναπηρία, τον πολιτισμό, το φύλο, το θρήσκευμα, τον γενετήσιο προσανατολισμό. Το 2019,  με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις Ελληνικές επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα, η Χάρτα της Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Στόχος της Χάρτας είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Πλέον, στην Ελλάδα, περισσότερες από 150 εταιρίες και φορείς έχουν υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενσωματώνοντας στην καθημερινή τους λειτουργία πρακτικές αποδοτικής ένταξης εργαζομένων με διαφορετικότητα, με πολύπλευρα οφέλη.

Στο 2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας που διοργανώνει το ΚΕΑΝ, θα εξετασθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο αποδοχής της Διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών στις ελληνικές επιχειρήσεις, με διεθνείς ομιλητές και εκπροσώπους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Έλληνες θεσμικούς Εκπροσώπους και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων. Επίσης θα παρουσιασθούν εξελίξεις και παραδείγματα από την παγκόσμια πραγματικότητα, και τη χώρα μας.

Facebook
Facebook
Follow by Email
YouTube
RSS