Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, την Κυριακή 10/10/21
October 7, 2021
Δραστηριότητες στα οικοτροφεία μας
November 15, 2021

Συμμετείχαμε στη δράση «Ψυχική Υγεία και Αθλητισμός» την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 στο Άλσος Βεΐκου

Τα Κέντρα Ημέρας, (Κ.Η.), του φορέα μας, Ηλιοτρόπιο και Λωτός στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, συμμετείχαν στη δράση “Ψυχική Υγεία και Αθλητισμός”.

Η συγκεκριμένη δράση συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας και το Τμήμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «Γαλάτσι Petanque Club».

Τα μέλη των Κ.Η. είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το petanque, συμμετέχοντας σε μικρούς αγώνες που συντόνιζαν οι εκπαιδευτές του αθλητικού συλλόγου, θεωρώντας ότι η φυσική άσκηση μπορεί να αποτελέσει σημαντική παράμετρο πρόληψης ψυχικών διαταραχών, ενώ συμβάλει στη θεραπευτική διαδικασία των ψυχικά πασχόντων, ενισχύει την κοινωνική συμμετοχή και αποτελεί παράγοντα καταπολέμησης του στιγματισμού της ψυχικής ασθένειας.

Το προσωπικό των Κέντρων Ημέρας μας ενίσχυσε αυτή την δράση ευαισθητοποιώντας τους παρευρισκόμενους δημότες σε θέματα Ψυχικής Υγείας μοιράζοντας έντυπο υλικό και απαντώντας στις ερωτήσεις τους. Βασικός στόχος μας ήταν η ενημέρωση και η ενίσχυση του αποστιγματισμού. Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους διοργανωτές για την δράση αυτή καθώς ο αθλητισμός προάγοντας την ψυχική υγεία, αποτελεί μέσο διασύνδεσης των φορέων μας.

Facebook
Facebook
Follow by Email
YouTube
RSS
Twitter