Καλύτερα “ΜΑΖΙ”
March 31, 2021
Ομάδα « Κανόνες Υγιεινής»
April 21, 2021

Διαδικτυακή ομάδα βιβλίου του Κέντρου Ημέρας «Ηλιοτρόπιο»

Στα πλαίσια των διαδικτυακών ομάδων του προγράμματός μας πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση η ομάδα βιβλίου. Τα μέλη του Κέντρου Ημέρας «Ηλιοτρόπιο» συνδέονται και συμμετέχουν ενεργά στην ομάδα βιβλίου μέσω της εφαρμογής zoom. Η συγκεκριμένη ομάδα είναι από τις πιο δημοφιλείς καθώς η διαδικασία της ανάγνωσης ενός βιβλίου αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση.

Τα οφέλη της ανάγνωσης είναι πολλά και αξιοποιούνται με σκοπό την επίτευξη πολλών θεραπευτικών στόχων. Αρχικά, μέσω της ομάδας βιβλίου δίνεται η ευκαιρία στα μέλη να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Η αλληλεπίδραση- επικοινωνία, το μοίρασμα και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών  προκύπτουν αβίαστα με αφορμή την ανάγνωση. Περαιτέρω,  η ανάγνωση συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση των γνωστικών δεξιοτήτων. Η μνήμη, η συγκέντρωση, η προσοχή, η κριτική σκέψη και το επίπεδο διέγερσης επηρεάζονται και καλλιεργούνται μέσω της ομάδας βιβλίου.  Οι συμμετέχοντες της ομάδας παρακολουθούν την ανάγνωση ενός κειμένου από τους συντονιστές ή διαβάζουν οι ίδιοι ένα κείμενο της επιλογής τους. Μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης ακολουθεί σχολιασμός και σχετική συζήτηση. Τις περισσότερες φορές μέσω της συζήτησης δημιουργείται το κατάλληλο έδαφος ώστε τα μέλη να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες, κάτι που τους ικανοποιεί σαν διαδικασία και τους ανακουφίζει.

Εκτός των παραπάνω, αυτό που κάνει μοναδική τη διαδικασία της ανάγνωσης και εξηγεί γιατί τα μέλη ευχαριστιούνται την ομάδα δεν είναι άλλο από την ικανότητα που έχουν τα βιβλία να συνεπαίρνουν τον αναγνώστη. Ένα βιβλίο, άσχετα από το είδος του μπορεί να μεταφέρει κάποιον μακριά από τις ανησυχίες και τα άγχη της καθημερινότητας.

Facebook
Facebook
Follow by Email
YouTube
RSS
Twitter