Πνευματική ηρεμία και Απόλαυση
January 19, 2021
Μουσική Ρομαντικής Περιόδου για ηρεμία και απόλαυση
January 27, 2021

Φεστιβάλ Digital ΙΙ Connected we stand. Συμμετοχή στη δράση “share your gift”

hdrpl

Το Κέντρο Hμέρας «Ηλιοτρόπιο» στα πλαίσια του φεστιβάλ “Digital ΙΙ  Connected We Stand”, συμμετείχε στη δράση “share your gift”. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ και η δράση αντίστοιχα διοργανώνονται σε συνεργασία με τον φορέα ΑμΚΕ Ίασις.

Η συμμετοχή των ωφελούμενων του «Ηλιοτροπίου» έγινε με το συντονισμό της εργοθεραπεύτριας της δομής, Ιωάννας Δαλαμπίρα, μέσω ενημερωτικού υλικού και διαδικτυακής καθοδήγησης.  Η δράση είχε σαν στόχο την κινητοποίηση και εμψύχωση των ωφελούμενων μέσω της δημιουργίας ενός χειροποίητου δώρου για τα Χριστούγεννα. Κάθε ένας χρησιμοποίησε απλά υλικά της αρεσκείας του και δημιούργησε ένα εικαστικό δημιούργημα με σκοπό να το χαρίσει σε ένα αγαπημένο πρόσωπο. Στη συνέχεια, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Connect your city δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες των δημιουργιών τους με τη συνοδεία μιας αφιέρωσης και ευχετήριων μηνυμάτων για τα Χριστούγεννα.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας μας καλούν να ενεργοποιηθούμε με εναλλακτικούς τρόπους και η χρήση της τεχνολογίας είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Το Ηλιοτρόπιο κινητοποίησε τα μέλη του έστω και εξ αποστάσεως δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να είναι ενεργοί και από το σπίτι με σκοπό να εκφράσουν τα συναισθήματά τους σε ένα αγαπημένο πρόσωπο. Ανάμεσα στις δημιουργίες των μελών ήταν ένας ζωγραφικός πίνακας, κεραμικά διακοσμητικά και κοσμήματα.

Η συμμετοχή σε τέτοιου τύπου δράσεις προκαλεί πάντα ιδιαίτερη χαρά τόσο στους συντονιστές όσο και στους ωφελούμενους. Εν μέσω πανδημίας η τεχνολογία μας έφερε πιο κοντά διατηρώντας έτσι ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Facebook
Facebook
Follow by Email
YouTube
RSS