Κ. Η. Λωτός, χαλαρώνουμε μαζί
May 27, 2020
Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID- 19
June 9, 2020

Μαζί και ασφαλείς

Μαζί και ασφαλείς!

Η δύσκολη περίοδος της καραντίνας πέρασε, αλλά η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα είναι μια πρόκληση για όλους μας. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να έρθουμε σε επαφή με τους αγαπημένους μας μένοντας ταυτόχρονα ασφαλείς.

  1. Το να βγαίνουμε έξω δεν αυξάνει από μόνο του το ρίσκο. Αθληθείτε, βγείτε για τρέξιμο, πάρτε έναν καφέ στο χέρι και περπατήστε με ένα φίλο, μοιραστείτε την έξοδο με το κατοικίδιό σας. Αλλά, ό,τι κι αν κάνετε, να το κάνετε σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από τους ανθρώπους που δεν είναι συγκάτοικοί σας και να αποφεύγετε το συνωστισμό.
  2. Αν έχετε μεγάλο μπαλκόνι ή αυλή μπορείτε να κανονίσετε μια συνάντηση με 2 – 3 φίλους τηρώντας τις αποστάσεις και τα βασικά μέτρα ατομικής υγιεινής
  3. Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν μπορούμε να μεταφέρουμε κάποιες δραστηριότητες εκτός σπιτιού, όπως το να διαβάσουμε το βιβλίο μας κάτω από ένα δέντρο ή να πιούμε τον καφέ μας στην παραλία. Επίσης μπορούμε να φροντίσουμε τα φυτά στο μπαλκόνι μας ή τον κήπο μας. Η επαφή με τη φύση είναι ευεργετική.
  4. Φροντίζουμε τον εαυτό μας, επιστρέφοντας σταδιακά και με ασφάλεια στις συνήθειες μας όπως πχ το κομμωτήριο, η επίσκεψη στον οδοντίατρο για τη διατήρηση της στοματικής υγείας, κλπ σε χώρους και ειδικούς που εμπιστευόμαστε ότι θα τηρήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Facebook
Facebook
Follow by Email
YouTube
RSS
Twitter